Doğa

Soğanlı Vadisi

Soğanlı Vadisi

Soğanlı Vadisi, Ihlara Vadisi ile büyük benzerlik gösterdiği öne sürülen, Kayseri sınırında yer alan Yeşilhisar ilçesine bağlı bir mahallede yer alıyor.
Detayları İncele
Koramaz Vadisi

Koramaz Vadisi

Koramaz Vadisi, doğudan batıya doğru kıvrılarak uzayan ve yaklaşık 12 km uzunluğa sahip olan bir deprem kırığı oluşumudur. Vadide, bugün de hala yaşam devam edegelen yedi yerleşim yeri bulunmaktadır .
Detayları İncele
Aladağlar

Aladağlar

Detayları İncele
Hacılar Erciyes Dağı Eteği Yılkı Atları

Hacılar Erciyes Dağı Eteği Yılkı Atları

Anadolu’da yabani at olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak yüksek rakımlı kesimlerde yabani bir hayat süren ‘Yılkı Atları’ Erciyes Dağı’nda hayat mücadelesi veriyor. Neslinin tehlikede olduğu sürekli konu edilen Yılkı Atları’nın yaz aylarında Erciyes Dağı’nın 2 bin 500–2 bin 900 metrelerinde özellikle Hacılar Su Deposu üst kısımları ve Sarıgöl bölgelerinde yaşaması dikkatleri çekiyor.
Detayları İncele
Yılkı Atları

Yılkı Atları

Anadolu’da yabani at olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak yüksek rakımlı kesimlerde yabani bir hayat süren ‘Yılkı Atları’ Erciyes Dağı’nda hayat mücadelesi veriyor.
Detayları İncele
Ağırnas

Ağırnas

Ağırnas Köyü, Koramaz Vadisi’nin doğu sırtında yer almaktadır. Vadi, köyün sonunda güneye doğru kıvrılarak devam etmektedir.  Ağırnas Köyü’nün en eski evleri vadiye cepheli bu ön sıradadır ve bu evlerin arasında 1489 yılında burada doğmuş olan Mimar Sinan’ın evi de bulunmaktadır.
Detayları İncele
Erciyes Dağı

Erciyes Dağı

Erciyes Dağı, bulutları delen zirvesi, tepesinden eksik olmayan karı ve insana ilahi duygular sunan azameti ile Kayseri’nin sembolüdür.
Detayları İncele
Yedi Göller

Yedi Göller

Hacer vadisinden hemen sonra ulaşılan 3000-3500 metre rakımlı bir vadide bulunan Yedi Göller, Aladağların en yüksek, en geniş ve en güzel platosu ve peyzaj alanıdır.
Detayları İncele
Hacer Vadisi

Hacer Vadisi

Kendine has vadi, boğaz ve buzul kayalıkların güzellikleriyle, Yedigöller ve Kapuzbaşı Şelalelerini birbirine bağlar.  Oldukça yoğun gözlenen yaban hayatı ve sunduğu görsel zenginlik ile adate bir doğa harikasıdır.
Detayları İncele
Sultan Sazlığı

Sultan Sazlığı

Erciyesin kuzeyinde Kayseri merkeze 70 km uzaklıktaki, Sultan sazlığı ev sahipliği yaptığı 300 civarında kuş türü ve 400 e yakın bitki türü ile doğayı gözlemlemek isteyenler  için adeta bir cennet. Aralarında turna, filamingo ve dikkuyruğunda olduğu kuşlardan kimi yaşam alanı olarak, kimi durup dinlenmek için, kimide yavrularını dünyaya getirmek için bu güzel sulak alanı tercih ediyor.
Detayları İncele
Kapuzbaşı Şelaleleri

Kapuzbaşı Şelaleleri

Kapuzbaşı Şelaleleri, Yahyalı İlçesi Küçükçakır Köyü’nün kuzeyinde bulunan Ensenin Tepesi’nde yer almaktadır. Yahyalı ilçesine 55-65 km uzaklıktadır. Ulaşım 2 ayrı yoldan sağlanmaktadır.
Detayları İncele
Zamantı Irmağı

Zamantı Irmağı

Yahyalı ilçe sınırları içerisinde yer alan ve 51 kilometre uzunluğa sahip zamantı ırmağının 15 kilometresinde milli rafting parkuru yer almaktadır. Zamantı ırmağı, uzunluğu, su debisi, yer altı geçişleri ve kanyonlarının yanı sıra, profesyonel ve amatör raftingcilerin kullanabileceği parkurlarıyla büyük ilgi görmektedir.
Detayları İncele
Yamula Barajı

Yamula Barajı

Kızılırmak Nehri üzerinde Kayseri’nin 25 km kuzeybatısında Yemliha Köyü yakınlarındadır. 27 Aralık 2003 tarihinde su tutmaya başlanmıştır. Yamula Barajı 65kmx10 km boyutlarında büyük bir göl görünümündedir. Baraj gölünde, her yıl yelkenli, kürek, yüzme, off-shore ve kano yarışları düzenlenmektedir.
Detayları İncele
Aladağlar Milli Parkı

Aladağlar Milli Parkı

Görkemli dorukları ve heyecan verici sarp beyaz kayalıklarıyla Aladağlar Milli Parkı, tırmanış için ençok tercih edilen rotalara sahip. Aladağlar rengarenk çiçekler ve kıyısında kamp kurulan benzersiz doğa harikaları yedi göller sayesinde sporculara doyumsuz manzaralar ve güzel alanlar sunuyor.
Detayları İncele
Gesi Bağları

Gesi Bağları

Gesi Bağları, Kayseri’nin yaklaşık 18 km doğusunda bulunmaktadır. Kayseri-Sivas yolu takip edildiğinde, Kayseri çıkışından yaklaşık 12 km sonra sağdan ayrılan 6 km’lik yol ile Gesi’ye ulaşılır.  Anadolu'nun çeşitli yerlerinde eski dönemlerde bağ ve bahçelerde kullanılmak üzere gübre gereksinimi için yabani güvercinlerin belli bir sisteme göre yetiştirildikleri bilinmektedir.
Detayları İncele
Erdemli Vadisi

Erdemli Vadisi

Niğde -Kayseri yolunun batısında bulunan Erdemli, Yeşilhisar’ın 4 km. kuzeyinde ve Kayseri’ye 65 km. uzaklıktadır.
Detayları İncele
Felahiye

Felahiye

İlçenin kuruluş yılları çevredeki eserlere göre Hitit’ler Devrine kadar uzanır. Hitit’lerden sonra ilçe ve çevresinde çeşitli medeniyetler hüküm sürmüş olup, bunlardan en belirgini Roma ve Osmanlı Medeniyetleridir.
Detayları İncele
Talas

Talas

Talas, arkeolojik ve tarihi kentsel değerleriyle eski bir yerleşim yeri ve yerleşkesinde yaşamın devam ettiği önemli bir tarihi kenttir. Yerleşim, Ali Dağı’nın güneydoğusundan başlayarak doğu ve kuzey eteklerine doğru dağı çevreleyen yayda kurulmuş ve gelişmiştir.
Detayları İncele
Akkışla

Akkışla

İlçe Hititler döneminde bir yerleşim yeri olduğu ilçemize bağlı Kululu Kasabasında bulunan kalıntılardan anlaşılmaktadır. Helenistik ve Roma çağında Kululu kalesi uzun süre savunma amacıyla kullanılmıştır. Gömürgen Köyünde her yıl yaylalarda yoğurt festivali yapılmaktadır.
Detayları İncele
Hacılar

Hacılar

Erciyes’in eteklerinde barınan yılkı atları, yeni oluşan kayak merkezi ve ilçe merkezindeki şirin rengarenk evleri ile Hacılar ilçemiz; İlçe halkının, Oğuz Türkleri’nin Kayı Boyu’na mensup olduğu rivayet edilmektedir.
Detayları İncele
Bünyan

Bünyan

Renk ve desen zengini dünyaca ünlü halıları, Bünyan Ulu Cami,  İpek Yolu ticaretinin önemli durak yerleri olan Sultan Hanı, Karatay Hanı, Kayabaşı Mağaraları ve doğal güzelliği ile güzel bir ilçemizdir. Bünyan yöresinde yerleşimin M. Ö. 4.000 – 1.200 yıllarında Etilere kadar dayandığı ilçeye bağlı mahallelerdeki mevcut mağara ve kalıntılardan anlaşılmaktadır.
Detayları İncele
Özvatan

Özvatan

İlçede bulunan en eski yerleşim yerlerinin Kızılırmak kenarında bulunan Harsanız ve Zırha Kaleleri olduğu ve bunlarında Eti (Hitit)’lere ait olduğu bilinmektedir. O dönemlerde halkın bu bölgede madencilik ve ticaretle uğraştığı öğrenilmiştir.
Detayları İncele
Pınarbaşı

Pınarbaşı

Kayseri’nin ticari kimliğinin geçmişinin izlerinden biri Pınarbaşı İlçesi, Pazarören beldesinde Selçuklu döneminde her yıl kurulan uluslar arası Yabanlu Pazarı, Bizanslılarca yapılan ve sonraları Selçuklu ve Osmanlılarca kullanılan Zamantı Kalesi, Melikgazi Türbesi ve Uzun Yayla’da dünyaca ünlü yarış atlarının yetiştirildiği önemli bir ilçemizdir.
Detayları İncele
İncesu

İncesu

Tarihi binlerce yıl eskiye giden bir yerleşim yeridir. Anadolu’daki birçok geçiş yolundan biri olarak İç Anadolu’yu Güney Anadolu’ya bağlayan bir yolun Kayseri’den sonraki ilk menzili ve konaklama yeri olduğu gibi yine Güneybatıdan gelen ve Bağdat’a kadar giden tarihi tuz yolunun geçişindeki önemli buluşma noktasını oluşturur.
Detayları İncele
Sarıoğlan

Sarıoğlan

Bölgede çeşitli Türkmen boylarının bir araya gelerek 14. yüzyılda inşaa ettikleri bölgedeki en eski bir yerleşim yeridir. Çevredeki diğer mezra ve köylere göre tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. İlçe kesin olmamakla beraber 600 veya 650 yıllık bir tarihe sahiptir.
Detayları İncele
Sarız

Sarız

İlçenin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. MÖ 700'lü yıllara kadar uzanmaktadır. Kilikya, Bizans İmparatorluğu ve beyliklerden Dulkadiroğulları Beyliği hakimiyetinde kalmış olup, Osmanlı İmparatorluğuna Yavuz Sultan Selim döneminde dahil edilmiştir.
Detayları İncele
Tomarza

Tomarza

İlçemizde yerleşim izleri Genç Hititler dönemine rastlamaktadır. İlçemizde Merkez Camii, Tomarza Kilisesi, Gülbaba Türbesi, İncili Köyü’ndeki Halil Dede Türbesi ve Kömür Köyündeki kaya mezarları ilçemizin önemli eserleridir.
Detayları İncele
Yahyalı

Yahyalı

İlçe, Anadoluya gelen Türk güçlerince kurulmuştur. Bu güçlerin önderliğini Seydi Ali ve Yahya Ali (Yahya Gazi) yapmışlardır. Seydi Ali’ye ait türbe Devlet Hastanesi bahçesinde, Yahya Gazi’ye ait türbe ise Ulu Camii önünde bulunmaktadır. Türbedeki kitabede geçen 1040 tarihi İlçe’nin en eski tarihi bilgisini vermektedir.
Detayları İncele
Yeşilhisar

Yeşilhisar

Selçuklular devrinde  “Develi Karahisar’ı” ya da “Karahisar” anlamına gelen  “Zencibar” olarak adlandırılan Yeşilhisar, Bizans döneminde “Kyzistra” dır (Hild 1977 ). Kyzistra 9. yüzyılda Araplarla Bizanslılar arasındaki savaşlara tanık olur.
Detayları İncele
×